Gratis webhosting zoeken

Veel beginnende webmasters zullen met een gratis webhost willen beginnen. Dat is meestal ook verstandig. Je kunt dan eerst wat ervaring opdoen alvorens je eventueel met een betaalde webhost in zee gaat. Als de keuze voor gratis webhosting eenmaal gemaakt is dan komt de volgende stap: gratis webhosting zoeken! Het is nog niet eens zo eenvoudig om een gratis host te vinden die aan je wensen voldoet.

Iedere gratis webhost heeft namelijk zijn beperkingen. Aangezien de hosting gratis wordt aangeboden, zullen er bepaalde dingen niet mogelijk zijn. Sommige webhosts zullen bijvoorbeeld geen CGI-scripts toestaan, terwijl andere misschien juist wél CGI, maar weer geen PHP ondersteunen.

Al met al zijn er een heleboel gratis webhosts met pakketten die veel verschillende eigenschappen hebben. Daar komt nog eens bij dat er regelmatig webhosts verdwijnen en er weer nieuwe bijkomen. Om het hele gebied overzichtelijk te houden, zijn er een aantal websites en directories opgericht die je het zoeken naar gratis webhosting zullen vergemakkelijken. Deze sites bespreek ik in de rest van dit artikel.

Free-webhosts.com

Free-webhosts.com heeft een goede zoekmachine voor het vinden van gratis webhosting. Het is mogelijk om de hostingpakketten op tal van punten met elkaar te vergelijken. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig om een overzichtje te krijgen van alle pakketten met minimaal 25MB webruimte en ondersteuning voor PHP en CGI.

Voor discussies en andere aanbiedingen voor gratis webhosting kun je terecht op het forum van FreeWebspace.net. Dit forum telt duizenden leden en is erg actief. Hier is veel actuele informatie over gratis webhosting terug te vinden.

Andere websites en directories

Op de site Homepage-Maken.nl vind je een overzicht van een aantal providers die gratis webruimte aanbieden.

Via de Free PHP Hosting Directory kun je makkelijk gratis hosts vinden die PHP en MySql ondersteunen.

Webhosts4Free is een directory voor gratis webhosting. Er zijn honderden webhosts opgenomen. Ook zijn er reviews geschreven voor veel van deze hosts.

Tot slot

Hierboven heb ik een aantal websites besproken die je zullen helpen bij het zoeken naar gratis webhosting. Soms zal het echter niet mogelijk zijn om een gratis pakket te vinden dat aan al je wensen voldoet. Ook zal je bij gratis hosting doorgaans meer last hebben van storingen en trage servers. Vaak komt er een moment dat je de overstap zult moeten maken naar een betaald pakket.

Gerelateerde artikelen:

Gratis webhosting zoeken: goede gratis hosting vinden