Geld verdienen met geparkeerde domeinnamen

In een vorig artikel keken we naar wat bedoeld wordt met het parkeren van een domeinnaam. Daar zagen we dat geparkeerde domeinnamen ook gebruikt worden om advertenties te tonen aan bezoekers. In dit artikel gaan we wat dieper in op de vraag hoe je geld kunt verdienen met het tonen van advertenties op een geparkeerd domein.

Hoe komt een geparkeerd domein aan bezoekers?

Om geld te verdienen aan de advertenties die getoond worden op het geparkeerde domein, zal het domein eerst bezocht moeten worden. Er zijn verschillende manieren waarop een domeinnaam aan bezoekers kan komen:

  • type-in traffic
  • links die wijzen naar een oude site op het domein
  • optimalisatie van de pagina die op het domein getoond wordt

Type-in traffic

Onder type-in traffic vallen de bezoekers die de domeinnaam direct in de adresbalk van hun browser hebben ingetypt. Het kan zijn dat iemand een mooie, algemene term heeft vastgelegd als domeinnaam en dat mensen dit adres intypen, omdat ze verwachten een site over een specifiek onderwerp te vinden op dit domein. Ook domeinnamen met spellingsfouten vallen in deze categorie. Denk aan een bezoeker die een typefout maakt in de domeinnaam van een populaire site en uitkomt op een ander domein.

Links die wijzen naar een oude site op het domein

Er verschijnen continu nieuwe websites, maar er verdwijnen ook continu sites van het web. Als een webmaster stopt met een site en de domeinnaam laat vervallen dan komt het domein op een gegeven moment weer vrij en kan het opnieuw geregistreerd worden. Er zijn veel mensen op zoek naar zulke domeinnamen, die bekend staan als expired domains. Zij registreren deze domeinen en plaatsen er advertenties op. Deze geëxpireerde domeinnamen zijn vaak aantrekkelijk, omdat er nog allerlei sites linken naar de oude site die inmiddels dus verdwenen is. De mensen die op zulke links klikken, zorgen voor een bezoekersstroom op de domeinnaam.

Optimalisatie van de pagina op het domein

Advertentiediensten (zie hieronder) waarmee reclame getoond kan worden op een geparkeerd domein geven vaak de mogelijkheid om de pagina waarop de advertenties getoond worden te optimaliseren. Dat kan gaan om het opgeven van een titel en meta-tags voor de pagina tot het optimaliseren van de content op de pagina zelf. Dit kan zorgen voor betere prestaties van de domeinnaam in zoekmachines, wat weer tot extra bezoekers kan leiden.

Diensten voor het adverteren op geparkeerde domeinnamen

Hieronder volgt een selectie van enkele grote advertentiediensten die zich speciaal richten op geparkeerde domeinen.

Sedo: een grote speler op het gebied van het adverteren op geparkeerde domeinen. Naast het tonen van advertenties kan een domeinnaam op Sedo ook te koop aangeboden, of geveild worden.

NameDrive: een andere bekende aanbieder. Ook hier kunnen domeinnamen te koop aangeboden worden, maar Sedo heeft op dat gebied een groter aanbod. Lees ook ons artikel: Een domeinnaam parkeren bij NameDrive voor een stap voor stap uitleg over het tonen van NameDrive advertenties op je geparkeerde domeinen.

Google Adsense for domains: Google is op advertentiegebied met name bekend door Google Adsense. Dit zijn de (tekst)advertenties die Google toont op websites met inhoud. Google heeft echter ook de dienst Adsense for domains die speciaal op geparkeerde domeinen is gericht. Adsense for domains is echter alleen beschikbaar voor individuen en bedrijven die een grote portfolio met domeinnamen in hun bezit hebben. Portfolio’s met een klein aantal geparkeerde domeinen komen niet in aanmerking.

Parked.com: een vierde dienst die sinds 1999 actief is op het gebied van geparkeerde domeinen.

Gerelateerde artikelen:

Geld verdienen met geparkeerde domeinnamen