Een domeinnaam parkeren bij NameDrive

In ons artikel over geld verdienen met geparkeerde domeinnamen hebben we de belangrijkste sites besproken die advertentiediensten aanbieden voor eigenaren van geparkeerde domeinnamen. Op deze pagina bekijken we één van deze sites, NameDrive, en lees je hoe je hun advertenties op je domein kunt tonen.

Stap 1: huidige registrar raadplegen

Om advertenties te tonen op je geparkeerde domeinen moet je de bezoekers doorsturen naar de NameDrive servers. Om dat te doen moet je de nameservers aanpassen van de domeinnaam of de URL van je domein forwarden naar de parking-pagina van NameDrive. Kijk op de site van het bedrijf waar je het domein hebt geregistreerd (de registrar) hoe het wijzigen van nameservers / het forwarden van het domein precies in zijn werk gaat of neem even contact op met hun support als dit niet op de site staat vermeld.

Een domeinregistrar die het aanpassen van nameservers eenvoudig maakt is TransIP. Als je een domein nog niet geregistreerd hebt dan kan ik hen aanbevelen.

Stap 2: account aanmaken bij NameDrive

Bezoek de NameDrive website en registreer je door op de knop rechtsboven te klikken. Vul alle informatie eerlijk en nauwkeurig in, anders krijg je later gegarandeerd problemen bij uitbetalingen.

Je ontvangt daarna direct een e-mail waarin je je registratie moet bevestigen. Log nu in bij NameDrive met je gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord.

Stap 3: domeinen toevoegen aan NameDrive

In je NameDrive account klik je op de link Add new domains (NL: Nieuwe domeinen). Vervolgens type (of beter nog: kopieer en plak) je de geparkeerde domeinnamen in het daarvoor bestemde vak. Tenslotte klik je op Save and continue (opslaan en doorgaan).

In het volgende scherm kun je vervolgens nog extra gegevens opgeven voor je website, zoals de rubriek waaronder deze valt. Ook kun je een template uitkiezen om het uiterlijk van de landingspagina waarop je bezoekers uitkomen vorm te geven. Het is de moeite waard om wat aandacht te besteden aan deze zaken. Het kiezen van een passende rubriek (bijvoorbeeld games of food/drink) voor je domein zorgt ervoor dat er relevante advertenties getoond worden. Dit kan het aantal kliks op advertenties sterk verhogen. Ook een relevant template kan een goede uitwerking hebben.

Stap 4: nameservers aanpassen

De laatste stap is het aanpassen van de nameservers bij je registrar. Vul het volgende in bij de velden voor de nameservers:

ns1.fastpark.net – 216.8.179.50
ns2.fastpark.net – 216.8.177.29
ns3.fastpark.net
(dit veld hoeft niet bij alle registrars ingevuld te worden)

Je kunt ook je domeinnaam forwarden naar:

http://www.ndparking.com/domeinnaam.nl (vervang ‘domeinnaam.nl’ met je werkelijke domeinnaam)

Tot slot

Als je de nameservers hebt aangepast dan ben je klaar. Het kan echter wel even duren voordat de nameservers zijn bijgewerkt door de verschillende ISP’s. Het kan 24 uur in beslag nemen voordat de parking pagina van NameDrive op je domein te zien is.

Je krijgt in je NameDrive account statistieken te zien over het verkeer op je domeinen, het aantal kliks en de verdiensten. Je wordt per click betaald (PPC: Pay per click). Je kunt de landingspagina ook nog verder bewerken en kijken of dit nog tot betere prestaties leidt.

Het is tevens mogelijk om je site te koop aan te bieden op NameDrive. Je kunt verder op je landingspagina een link opnemen waarmee bezoekers (mogelijke kopers van je domein) informatie kunnen opvragen over de vraagprijs van de domeinnaam.

Al met al is het tonen van NameDrive advertenties op je domeinen vrij eenvoudig en kan dit voor sommige domeinen een mooie bijverdienste opleveren.

Een domeinnaam parkeren bij NameDrive