Algemene informatie over de site

WebhostingInfo.nl is in september 2002 officieel van start gegaan. De site heeft tot doel om mensen die op zoek zijn naar, of geïnteresseerd zijn in, webhosting en/of domeinnamen te informeren en te adviseren.

Om dit doel te bereiken worden artikelen gepubliceerd over al die onderwerpen waar iemand die op zoek is naar webhosting mee te maken krijgt, zoals: gratis hosting versus betaalde hosting, het kiezen van een goede domeinnaam en de verschillende eigenschappen van webhostingpakketten. Daarnaast verschijnen er nieuwsberichten op het gebied van webhosting en domeinnamen

Objectiviteit en beleid m.b.t. advertentes

De eigenaar en beheerder van deze site is niet werkzaam of direct betrokken bij bedrijven in de webhostingindustrie.

Ik gebruik bij het samenstellen van de inhoud mijn eigen ervaringen met webhostingpakketten/webhostingbedrijven als webmaster van verschillende websites en probeer op die manier de bezoekers van Webhosting Info te informeren.

Er zullen advertenties op de site getoond worden. Dit zal bestaan uit advertenties van het Google advertentienetwerk. Er zal geen reclame geplaatst worden van individuele hostingbedrijven, anders dan de advertenties die via de Google advertenties op de site komen te staan. Deze advertenties worden niet door Webhosting Info geselecteerd, maar door Google.

Daarnaast zal het voor webhostingbedrijven mogelijk zijn om tegen betaling opgenomen te worden in onze database van webhostingpakketen (de Hostzoeker), mits zij voldoen aan de voorwaarden die gelden voor een vermelding.

Door de advertenties uit te besteden aan een andere partij denk ik dat de objectiviteit zo goed mogelijk gegarandeerd wordt. Ook zijn er vooraf duidelijke voorwaarden opgesteld voor opname van webhostingpakketten in de Hostzoeker die gelden voor alle webhosts en alle pakketten.

Hostzoeker

De Hostzoeker is een database met virtuele webhostingpakketten die doorzocht kan worden op basis van criteria die de bezoeker ingeeft. Zo kunnen bezoekers gemakkelijk een pakket vinden dat voldoet aan een aantal minimumeisen en de zoekcriteria.

De Hostzoeker heeft de eerste periode alleen gratis vermeldingen bevat die door Webhosting Info zelf geselecteerd werden. Deze eerste fase van de Hostzoeker is inmiddels voorbij.

In januari 2009 is betaalde opname van webhostingpakketten ingevoerd. Deze pakketten vervangen de gratis vermeldingen uit de eerste fase.

Wij verwachten dat er door de keuze voor dit systeem op termijn een goede, gevarieerde database van webhostingpakketten zal ontstaan.

Als u geïnteresseerd bent in het toevoegen van uw hostingpakketten aan de Hostzoeker-database dan kunt u het contactformulier invullen op http://www.webhostinginfo.nl/contact.php. U ontvangt dan een e-mail met nadere informatie.